archiefwoensdag 31 juli 2013 2013-2014 een nieuwe start

Ja dat kan je wel zeggen.  We hebben hier een totaal hernieuwd competitieplaatje  voor jullie liggen.

Een lotto-competitie waarin er nog plaats is voor 12 ploegen per reeks. We starten dit seizoen met 75 teams die in 22 wedstrijden met en tegen elkaar gaan beugelen, We krijgen nog meer gelijkwaardige reeksen waarin elke beugelaar zijn plaatsje gaat vinden om tegen evenwaardige tegenstanders te beugelen met wellicht veel meer spanning. De strijd om de titels en tegen degradatie zal ongetwijfeld een boeiend verhaal worden. Een lotto-competitie met 6 reeksen waarbij we voor het eerst een ere-klasse hebben. Enkel de 4de klasse heeft in beide competitiehelften een vrij weekend. De laagste klasse is opgedeeld in 2 regionale helften. Deze reeksen tellen dit jaar 8 teams waardoor er naast het reguliere uit- en thuisprogramma 8 extra wedstrijden per team worden gespeeld. Door de wensen van de diverse verenigingen en de beschikbaarheid van de beugelbanen moeten deze 5de klassers tegen sommige teams 4 keer spelen, tegen andere slechts 2 keer maar meestal ontmoeten de teams elkaar 3 keer.
De Brabantse competitie waarin de 16 Brabantse teams spelen hebben een anderhalve competitie. De Brabantse teams hebben er ook ‘bewust’ voor gekozen de nummering door te laten lopen waardoor de 6 Brabantse lotto-teams steeds voltallig moeten uitkomen.
Bij de jeugd hebben we dit jaar 20% meer teams in competitie. De jeugdteams spelen een dubbele competitie waardoor ze 20 wedstrijden op zondagvoormiddag spelen.
Met de middagcompetitie maken we een nieuw begin. Teams van maximaal 8 spelers die 4 enkelwedstrijden en 2 dubbelwedstrijden spelen op weekmiddagen. Een kans voor nieuwe beugelaars om van competitie te proeven, een kans voor anderen die nog willen spelen in competitieverband maar dit ’s avonds omwille van allerlei redenen niet kunnen. Ze spelen dit seizoen met 8 teams elke 14 dagen gedurende 7 maanden. Opmerkelijk feit is dat deze nieuwe teams geen verlies hebben gegeven voor de lotto-competitie.
In Hoogeloon is dit jaar in samenwerking met de NBB een proefproject gestart waarbij een ‘kunstgrasbaan’ is aangelegd waarvoor dit seizoen dispensatie is verleend voor competitiewedstrijden. Hij zou momenteel (medio juli) iets stroever lopen dan een lemen baan, maar de voordelen zijn legio. Welke Hoogeloonse teams hier op gaan spelen is momenteel nog niet bekend.
Op de website kunnen jullie uiteraard alle wedstrijden en uitslagen terugvinden. Je zal merken dat je de resultaten van je favoriete ploeg sneller kan terugvinden. Ook de ranking van alle competitiespelers is aangepast. …
In dit boekje kunnen jullie ook voor het eerst het bekerprogramma terugvinden. Uiteraard moeten hier en daar nog aanvangstijden ingevuld worden. (baanbezetting…)
Later in het najaar krijgen jullie nog een uitgebreid programma van de persoonlijke kampioenschappen….
Kortom een druk beugelseizoen dat in de steiger staat …