archiefdinsdag 5 oktober 2010 De persoonlijke kampioenschappen op basis van ranking

De Nederlandse kampioenschappen worden vanaf dit jaar in een nieuwe kleedje gestoken. Op basis van de uitslagen van het seizoen 2009-2010 is er een spelersranking gemaakt. Dit is de basis voor de indeling in 3 klassen.

 

De ranking is gemaakt op basis van een sleutel waarbij je voor elke partij punten krijgt. Uiteraard krijg je voor een winstpartij meer punten dan voor een verloren wedstrijd. Voor een wedstrijd in de hoofdklasse krijg je ook meer punten dan voor een in de 3de klasse. Op die manier krijgt elke beugelaar die 1 of meer wedstrijden gespeeld heeft een plaats op de ranking.

Er zijn 3 klasses gemaakt

De Ere-klasse waarin de 64 hoogst geklasseerde spelers mogen aantreden, de Top-klasse waarin de nummers 65 tot 192 spelen en de Runner-Up klasse waarin de beugelaars die op de ranking na 192 staan mogen spelen. Spelers mogen zich opgeven voor een hogere klasse maar kunnen daar enkel ingedeeld worden indien er vrije plaatsen zijn.  

Het wedstrijdschema is als volgt nr 1-64, 2-63, 3-62, ..... 31-34, 32-33. voor de Ere-klasse (voor de andere klasse is dat analoog) Als er minder dan het maximum aantal opgaves zijn schuift iedereen op en zijn de hoogst gerankte spelers de 1ste ronde vrij. Als de top-8 niet verliest krijgen we in de kwartfinales  1-8, 2-7, 3-6 en 4-5. 

De ranking wordt na elk seizoen opnieuw gemaakt.  Deze kan je downloaden via 'mijn nbb' elders op deze site.