archiefzondag 17 februari 2013 NK te Kessel

Marco Caris, Erwin Lansbergen, Dre Breukers, Kevin Kerbel en Mitch Ramaekers zijn de kampioenen van 2013

In de ereklasse stonden de 4 beste speles van het lopende seizoen in de halve finale. Maar de nog ongeslagenen Rene Ververgaard (Tegelen) en Onno van Knippenberg (Neer) verloren tegen resp. Johan Verest (Helden) tienvoudig kampioen en Marco Caris (Ell). Zo kregen we een heruitgave van de finale van vorig jaar.  En Marco verlengde zijn titel, onverwacht maar niet onverdiend. Hij zit ondertussen aan 4 titels in de hoogste reeks.

In de topklasse kwam lokaal favoriet Sjra Naus in de finale na winst op Wim Janssen (Kronenberg). Hij moest het opnemen tegen Erwin Lansbergen (Meijel) die zijn halve finale won. Sjra had de beste start maar gaandeweg moest hij het initiatief aan Erwin geven die zich voor de 2de keer Nederlands kampioen kroonde.

In de runner-up klasse won Dre Breukers (Neer) de 'oudjes-halve finale" terwijl bij de jongeren Roy Reyners (Kessenich) de maat nam van Nick Gijsen (Neer). In de finale zag het er naar uit dat Roy deze ook ging winnen maar bij een 28-24 voorsprong ging het licht uit en kon Dre fortuinlijk de winst naar zich toe halen.

In de oudste jeugd won Kevin Kerbel (Baexem) gemakkelijk van Jaron Beek (Grathem).

In de jongste jeugd kregen we een strijd tusen Mitch Ramaekers (Kessenich) en de 9-jarige Ivo Holthuysen. Deze laatste speelde heel rustig en secuur zijn punten bij elkaar. Helaas was dat niet voldoende om Mitch Ramaekers van zijn 1ste titel af te houden.