archiefdonderdag 14 december 2023 Open Britse Beugelkampioenschappen Maasbree

Open Britse Beugelkampioenschappen Maasbree

Afgelopen maandag 11 december is Beugelclub de Treffers uit Maasbree gestart met de jaarlijkse Open Britse Beugelkampioenschappen (OBB). Dit is een koppeltoernooi waaraan alleen deelgenomen mag worden als je geen lid bent van een beugelvereniging. Er wordt gespeeld in poules van 4 koppels. De wedstrijden duren max. 20 minuten (na 18 minuten volgt de 20 sec. regel).
Zoals gebruikelijk waren er vóór het toernooi al twee dagen, waar de koppels alvast enkele uren konden oefenen.
In de eerste ronde worden de spelregels minder strikt gehanteerd en wordt er door de baanmeesters uitleg gegeven. Naarmate het toernooi vordert en ook afhankelijk van de ervaring wordt hier wel meer de hand aan gehouden. Hierdoor is het toernooi toegankelijk voor iedereen zonder beugelervaring.


Dit jaar hebben zich maar liefst 64 koppels aangemeld, waarvan 11 dameskoppels (21 koppels meer dan bij de editie van 2022-2023). Dus 128 personen die eens willen proeven aan de beugelsport!! Om iedereen mee te kunnen laten doen hebben we aan zowel de eerste als tweede speelronde een extra avond toe moeten voegen. Een bevestiging dat het beugelen volop leeft in Maasbree! Op 21 Januari hebben we de grote finaledag waar de beste 8 koppels gaan uitmaken wie er o.a. met een jaar gratis lidmaatschap, een splinternieuwe “slaeger” met inscriptie en (de) eeuwige roem aan de haal gaan.
Het toernooi wordt georganiseerd door de “activiteitencommissie van de Treffers”, maar zou niet mogelijk zijn zonder de vrijwillige inzet van onze leden als baanmeester, teller of barmedewerker.
Iedereen is welkom om op een van de speelavonden of op de finaledag een kijkje te komen nemen.
Eerste ronde: 11, 13, 15, 18 en 19 december. Aanvang alle avonden 19.15 uur. (Zie bijgaande poster
met de indeling).
Tweede ronde: 8, 9 en 11 januari. Aanvang alle avonden 19.15 uur.
De grote finalemiddag is op 21 januari. Aanvang 14.00 uur.


Met vriendelijke groeten,
Activiteitencommissie Beugelclub “De Treffers”