archiefzaterdag 7 april 2012 persberichten

Sport en onderwijs, een winnende combinatie?!
--------------- PERSBERICHT ---------------

Op vrijdag 11 mei vindt de Nationale Praktijkdag Sport en Onderwijs plaats. Een dag vol sport en inspiratie voor alle professionals werkzaam in de buurt, de sport en het onderwijs. De praktijkdag is een initiatief van NOC*NSF en de diverse deelnemende sportbonden. De logistieke organisatie en het congressecretariaat worden verzorgd door Arko Sports Media.

Sport en onderwijs, een winnende combinatie?!
Het op jonge leeftijd eigen maken van sport en bewegen legt de basis voor vitale burgers die een leven lang actief blijven. Door een nauwe samenwerking tussen sportverenigingen, sportbonden, onderwijs en andere instellingen actief in de buurt, kunnen we veel kinderen boeien voor en binden met sport. Hoe kunt u sportaanbod creëren dat aansluit op de behoefte van jongeren en die daarnaast ook jongeren aanspreekt die nog onvoldoende sporten of geen lid zijn van een sportvereniging? Hoe kunt u sportaanbod creëren dat past in hetgeen in de ‘schoolse setting’ aangeboden wordt en dus aansluit op de lesprogramma’s van de scholen? Of hoe kunt u sportaanbod creëren dat plaatsvindt op de tijdstippen dat het onderwijs de grootste vraag heeft, dus vooraf, tijdens of direct aansluitend op de schooltijden of lestijden?

Juist deze thema’s komen aan bod tijdens de Nationale Praktijkdag Sport en Onderwijs waarop u kennis maakt met de verschillende praktijklessen die door sportbonden zijn ontwikkeld en in de praktijk hun succes hebben bewezen. Een boeiende dag van horen, zien en beleven! Een dag van denken, doen en verbinden!

Programma
09.00 uur: Ontvangst met koffie/thee en uitreiking documentatiemateriaal
09.30 uur: Welkom en introductie
Gerda op het Veld, adviseur Jeugd, Sport en Onderwijs, NOC*NSF
09.45 uur: Verplaatsing naar parallelsessies
10.00 uur: Aanvang eerste ronde parallelsessies
11.00 uur: Koffiepauze op het ontmoetingsplein
11.45 uur: Verplaatsing naar parallelsessies
12.00 uur: Aanvang tweede ronde van parallelsessies
13.00 uur: Lunch op het ontmoetingsplein
13.30 uur: Intermezzo: Positief Coachen
Ewald van Kouwen, communicatiedeskundige en trainer
14.00 uur: Vervolg lunch en verplaatsing naar parallelsessies
14.45 uur: Aanvang derde ronde parallelsessies
15.45 uur: Netwerkborrel op het ontmoetingsplein
16.30 uur: Einde

Data, locatie en prijs
De Nationale Praktijkdag Sport en Onderwijs vindt plaats op vrijdag 11 mei 2012 van 9.00 uur tot 16.30 uur bij de KNVB te Zeist. Deelname aan de praktijkdag kost slechts € 50,- excl. btw per persoon. Dit bedrag is inclusief informatiemateriaal, publicatie, lunch, netwerkborrel en sportkennismakingsmap naar keuze (t.w.v. € 30,-).

Voor wie?
De Nationale Praktijkdag Sport en Onderwijs is bedoeld voor iedereen die in de buurt, het onderwijs of de sport betrokken is bij de uitvoering van lokaal sportaanbod. Voor vakdocenten LO, combinatiefunctionarissen, sportbuurtcoaches en verenigingsmanagers maar ook voor (staf)medewerkers van sportbonden, sportservicebureaus, onderwijsorganisaties, gemeenten en kinderopvangorganisaties.

--------------- EINDE PERSBERICHT ---------------