archiefmaandag 1 april 2024 Code Goed Sportbestuur

Beste verenigingen,

Zoals sommigen van u weten, is enkele jaren geleden de zogeheten Code Goed Sportbestuur herzien. Deze Code geeft richtlijnen voor democratisch, transparant en verantwoord bestuur en ook de NBB vindt het belangrijk om daaraan te voldoen.

In de afgelopen maanden is het bestuur dan ook bezig geweest met het zetten van de nodige stappen op dit gebied. We hebben dit bijna afgerond en in de komende dagen gaan we in een eerste tranche een aantal zaken op de website zetten, zodat ook naar buiten toe zaken wat helderder worden. Dus u zult misschien wat dingen zien veranderen hier en daar, neem gerust een kijkje! De bedoeling is dat eind van de komende week dit eerste deel helemaal online staat en zodra dit rond is, komen we daar inhoudelijk bij u op terug.

Mocht u na eind volgende week (als alles online staat) nog ergens tegenaan lopen, dan horen we dat graag!

Voor de volledigheid willen we u er ook graag op wijzen dat deze Code Goed Sportbestuur ook op uw vereniging en op u als bestuursleden van toepassing is. Daarbij begrijpen we natuurlijk ook dat het niet zomaar even gedaan is om te voldoen aan deze Code, zeker voor de wat kleinere verenigingen onder u. We zijn ernaar aan het kijken hoe we de verenigingen in de breedte kunnen helpen op dit thema, het streven is om daar na de zomer op terug te komen. In de tussentijd moedigen we u aan om hier een kijkje te nemen: Code Goed Sportbestuur - NOCNSF.

Hartelijke groet en mooi Paasdagen gewenst!

Bestuur NBB