archiefwoensdag 4 januari 2012 de Bergerbaan

Beugelclub Bergerbaan biedt voetballers winterstopprogramma aan

* * * * * * Persbericht * * * * * *

 

Beugelclub Bergerbaan biedt voetballers winterstopprogramma aan

 

Veel voetbalverenigingen liggen in de winterstop volledig stil omdat velden niet bespeelbaar zijn en er geen competitieschema is.

Door het organiseren van clinics en een onderlinge competitie wil BC Bergerbaan nadrukkelijk de samenwerking opzoeken en de interesse voor het beugelen vergroten. Zij heeft dan ook de plaatselijke voetbalclub Sparta 18 benaderd om te komen beugelen. Zo leidt dit tot een win- win situatie, de voetballers een leuke winteractiviteit en meer bekendheid en hopelijk nieuwe leden voor de beugelclub.

 

Naast voetballers hoopt Beugelclub Bergerbaan ook andere te interesseren voor de sport. Speciaal daarvoor organiseert het vanaf zondag 8 januari vijf weken achtereen op zondag vanaf 10:30 tot 12.00 uur een inloop om mensen te enthousiasmeren voor de beugelsport.

 

 

Beugelen is een van de oudste Nederlandse sporten en staat op de lijst van cultureel erfgoed van UNESCO. Het spel is laagdrempelig waarbij spelinzicht en tactisch vermogen de belangrijkste factoren zijn. Omdat het spel niet tot nauwelijks fysieke inspanning vergt is het een ideaal gezelschapspel voor jong en oud. Met een houten schop is het de bedoeling de beugelbol door de beugel te spelen. Ook kan men scoren door een van de twee ballen van de tegenstander uit de baan te spelen.

 

De activiteiten van Beugelclub Bergerbaan zijn onderdeel van de Januari beugelmaand, die in 2012 voor het eerst van start gaat. De Nederlandse Beugel Bond heeft januari tot beugelmaand benoemt omdat deze maand veel buitensporten stil liggen en het de beugelsport wil promoten.

Meer informatie over de Januari Beugelmaand en haar activiteiten is terug te vinden op www.beugelen.nl

 

* * * * * * Einde persbericht * * * * * *

 

Noot voor de redactie

Voor meer informatie over de Januari Beugelmaand kunt u contact opnemen met Wim Grommen, Voorzitter Nederlandse Beugel Bond via wgrommen@home.nl of 077-307 46 87

 

Informatie over de activiteiten van beugelclub Bergerbaan kan worden opgevraagd door contact op te nemen met Chantal Versteegen via secretariaatbergerbaan@gmail.com