archiefmaandag 9 januari 2012 de kuiters, Tegelen

Beugelclub De Kuiters biedt voetballers een winterstop programma

* * * * * * Persbericht * * * * * *

 

 

 

Veel voetbalverenigingen liggen in de winterstop volledig stil omdat velden niet bespeelbaar zijn en er geen competitieschema is.

Door het organiseren van beugelavonden wil beugelclub De Kuiters uit Tegelen nadrukkelijk de samenwerking opzoeken en de interesse voor het beugelen vergroten. De Kuiters hebben dan ook voetbalclub De Venlose Boys benaderd om te komen beugelen. Zo leidt dit tot een win- win situatie, de voetballers een leuke winteractiviteit en meer bekendheid en hopelijk nieuwe leden voor de beugelclub. Er zijn al een aantal leden van de Venlose Boys die met enige regelmaat beugelen bij De Kuiters maar deze keer gaat het om de eerste 2 teams van de Boys en op een andere dag de lagere elftallen zodat iedereen aan bod komt. Concreet vind dit plaats op vrijdag 13 januari en vrijdag 20 januari.

Beugelen is een van de oudste Nederlandse sporten en staat op de lijst van cultureel erfgoed van UNESCO. Het spel is laagdrempelig waarbij spelinzicht en tactisch vermogen de belangrijkste factoren zijn. Omdat het spel niet tot nauwelijks fysieke inspanning vergt is het een ideaal gezelschapspel voor jong en oud. Met een houten schop is het de bedoeling de beugelbol door de beugel te spelen. Ook kan men scoren door een van de twee ballen van de tegenstander uit de baan te spelen.

 De activiteiten van Beugelclub De Kuiters zijn onderdeel van de Januari beugelmaand, die in 2012 voor het eerst van start gaat. De Nederlandse Beugel Bond heeft januari tot beugelmaand benoemt omdat deze maand veel buitensporten stil liggen en het de beugelsport wil promoten.

Meer informatie over de Januari Beugelmaand en haar activiteiten is terug te vinden op www.beugelen.nl

 

* * * * * * Einde persbericht * * * * * *

 

Noot voor de redactie

Voor meer informatie over de Januari Beugelmaand kunt u contact opnemen met Wim Grommen, Voorzitter Nederlandse Beugel Bond via wgrommen@home.nl of 077-307 46 87

Informatie over de activiteiten van beugelclub De Kuiters kan worden opgevraagd door contact op te nemen met Tom Klerken via tomklerken@bcdekuiters.nl