archiefwoensdag 15 februari 2012 NK in Meyel op 25 en 26 febr

* * * * * * Persbericht * * * * * *

 

25 en 26 februari finaleweekend Nederlandse Kampioenschappen Beugelen

 

 

* * * * * * Persbericht * * * * * *

 

25 en 26 februari finaleweekend Nederlandse Kampioenschappen Beugelen

 

Na een succesvolle Januari Beugelmaand staat alweer het volgende evenement op het programma. Dit keer voor de meest ervaren top beugelaars. In het weekend van 25 en 26 februari is Meijel het toneel van de  Nederlandse Kampioenschappen Beugelen. De afgelopen maanden is er middels afvalrondes in diverse categorieën toegewerkt naar de finalerondes.

 

Afgelopen jaar won in de hoogste klasse Wiel Knapen uit Tegelen in een spannende finale van het talent Rob Geelen (Neer). Ook dit jaar doen zij weer mee en zal het vanaf de kwartfinales (zaterdag) al direct spannend worden omdat beide finalisten elkaar dan al treffen. Rob Geelen stond ook in 2010 in de finale en verloor deze met 30-28 van Onno van Knippenberg. Hij zal dus extra gebrand zijn op een goed resultaat.

Naast een aantal ervaren toppers springt er ook een complete vereniging bovenuit. Bij beugelclub St. Agatha (Grathem) heeft de jeugd het voor het zeggen; drie van de vier halve finalisten zijn van deze vereniging en strijden om het Nederlands kampioenschap in de hoogste jeugdklasse.

In de tweede jeugdklasse is de enige vrouwelijke beugelaar vertegenwoordigd: Dani Reijnders mag het in de halve eindstrijd opnemen tegen drie mannen.

Samen met de nog jonge Rob Geelen kan geconcludeerd worden dat er een aanwas is van een aantal sterke jonge spelers die de komende jaren voor veel mooie wedstrijden zullen gaan zorgen.

 

Het Nederlands Kampioenschap wordt gehouden bij beugelclub Meijel, kerkstraat 8 te Meijel. De wedstrijden op zaterdag starten om 16:00 en de finales op zondag om 11:00.

Entree is gratis! Voor meer informatie kijk op www.beugelen.nl

 

 

* * * * * * Einde persbericht * * * * * *

 

Noot voor de redactie

Voor meer informatie over de Januari Beugelmaand kunt u contact opnemen met Wim Grommen, Voorzitter Nederlandse Beugel Bond via wgrommen@home.nl of 077-307 46 87

 

Bijlagen: foto’s NK Beugelen uit het verleden