archiefvrijdag 26 januari 2024 Finale Open Britse Beugelkampioenschappen 2023-2024

Finale Open Britse Beugelkampioenschappen 2023-2024

Op zondag 21 januari 2024 vond in de afgeladen beugel-arena de finale plaats van het koppeltoernooi van beugelclub “De Treffers” Maasbree. Er werd op 11 december 2023 begonnen met een recordaantal van 64 koppels. Na de voorrondes waren er nog 8 koppels in de race voor de hoofdprijs. Nadat de kruitdampen van de poulefase en de kruisfinales waren opgetrokken, stonden de koppels Luuk Sonnemans/Stefan Mennen en Rob Wijnands/Mark Henkens in de grote finale. De spanning was te snijden en het werd in de gelijk opgaande wedstrijd af en toe muisstil in de bomvolle arena. Uiteindelijk kwamen Rob en Mark na 45 minuten onder luid gejuich als winnaars uit de strijd met 30-26.

 

Onze voorzitter bedankte na afloop alle deelnemers, wedstrijdleiders, tellers, barmedewerkers en organisatie voor het prachtige en zeer geslaagde beugeltoernooi welk uniek is in onze gemeente en ver daarbuiten. Maar liefst 128 niet-beugelaars namen tijdens acht avonden en een finaledag deel aan het toernooi en hebben ervan genoten.

De mooie prijzen zoals een unieke hand-gegraveerde beugelschöp voor de vier finalisten en een jaar lidmaatschap voor de winnaars werden door een echte “hoëgheid” prins Tim II  uitgereikt, geassisteerd door zijn adjudanten Daan en Mannie.

De beugelsport is op deze wijze weer volop gepromoot in Maasbree en omstreken en dit toernooi krijgt ongetwijfeld weer een volgende uitgave aan het einde van dit jaar.