archiefwoensdag 10 augustus 2022 Kruis van verdienste uitgereikt aan Jan Klerken

Kruis van verdienste uitgereikt aan Jan Klerken

Afgelopen zondag 7 augustus, werd tijdens de vrijwilligersdag van de NBB het kruis van verdienste uitgereikt aan Jan Klerken.

Dit gebeurde op het terrein van het openlucht museum te Arnhem, tijdens de jaarlijkse vrijwilligers dag. Jan die pas op relatief late leeftijd in contact kwam met de beugelsport, ondakns het feit dat zijn vader Sjeng een fervent beugelaar was, is inmiddels onlosmakelijk verbonden met het beugelen. 

Mede door zijn inspanningen heeft beugelclub de Kuiters uit Tegelen het clublokaal waar tot op de dag van vandaag nog fanatiek gebeugd wordt. Hij is jarenlang lid geweest en nu weer opnieuw van de commissie PR en is mede verantwoordelijk voor het breed uitdragen naar een groot publiek van onze beugelsport en het voort laten leven van de tradities van onze sport eerst binnen het museum De Locht in Melderslo en momenteel binnen streekmuseum De Moennik in Helden.

Natuurlijk mogen we niet vergeten dat Jan duizenden uren werk heeft gestoken in het schrijven van 2 boeken over de beugelsport. De Boeken "Beugelen klassieker onder de sporten"( sept 2008) en "Beugelen van Kuiters Flatsers en Treffers tot Ons Genoegen" (juni 2018) maken dat beugelen met al zijn tradities en mooie facetten voor altijd zijn vastgelegd.

Jan van harte proficiat met het Kruis van Verdienste.

Voor foto's zie hieronder: